KOCAELİ / KARTEPE - Leyla Sarıgöl Ortaokulu

Nis

Okulumuzda "Hayat Boyu Öğrenme Kurumları, Geleceğimiz Olan Çocuklarımızla Buluşuyor" temasıyla “Minik Eller, Büyük Hayaller” etkinlikleri kapsamında  okulumuzun öğrencileri Beden Eğitimi  öğretmeni Mustafa OKAY ile birlikte BALIK AĞI oyunu oynamışlardır.

Nis

Okulumzuda "Hayat Boyu Öğrenme Kurumları, Geleceğimiz Olan Çocuklarımızla Buluşuyor" temasıyla “Minik Eller, Büyük Hayaller” etkinlikleri kapsamında Maşukiye Anadolu Lisesi'nden gelen 11 ve 12. sınıf öğrencileri ve okulumuzun öğrencileri birlikte çiçek ekme etkinliği düzenlemişlerdir.

Nis

Okul Sporları kapsamında yarışan öğrencilermize tören düzenlendi.

Nis

Kütüphane Haftası; Türkiye'de 1964 yılından beri Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta kutlanır. Haftanın amacı, öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak ve halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmektir. Hafta süresince kütüphanenin önemi, kütüphaneciliğin sorunları kamuoyuna duyurulur. Okullarda kütüphanenin yararlarından söz edilir. Kütüphanelerde uyulması gereken kurallar öğretilir.

Nis

Ramazan ayının manevi havasını birlik beraberlik içinde yaşamak için öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile birlikte okulumuzda iftar programı düzenlendi.Program Hacivat ve Karagöz gösterisi ile başladı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmenimiz Nasrullah BARTU'nun iftar duasıyla devam etti.  Programa tüm öğrenci ve öğretmenlerimiz katıldı.

Mrt

18-24 Mart tarihleri arası Yaşlılar Haftası olarak kutlanmaktadır. Okulumuzda bu kapsamda yaşlılıkla ilgili farkındalğın artırılmasına yönelik çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir. Öğretmenimiz Halime KURTÇU MORGÜL'e ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Kahraman ordumuzun tüm zorluk ve imkânsızlıklara rağmen cansiperane bir şekilde mücadele ettiği sadece Türk tarihinin değil Dünya tarihinin de akışını değiştirerek, zaferle taçlandırdığı tarihin en büyük zaferlerinden olan Çanakkale Zaferinin 109. yılı münasebetiyle okulumuzda bir dizi program düzenlendi. Matematik öğretmenlerimiz Sümeyra KOVAR ve Zelal SIRTLAN tarafından hazırlanan etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlamış, okulumuz öğrencilerinin hazırladığı tiyatro gösterisi, oratoryo ve Çanakkale Zaferini anlatan gölge tiyatro ile son bulmuştur.

Mrt

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Nasrullah BARTU tarafından Ramazan ayı etkinlikleri düzenlenmiştir.

Mrt

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda, İstiklal Marşının milli marş olarak kabul edilmesinin 103. yıldönümünü bugün aynı coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşarken, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif ERSOY'u bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Pi sayısının meşhur yaklaşık değeri 3,14 olduğu için her yıl 3'üncü ayın 14'üncü günü 1988 yılından beri “DÜNYA Pİ GÜNÜ” olarak kutlanır. Matematikçiler için adeta bir bayram olan gün çeşitli yerlerde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Bu kapsamda okulumuz matematik zümresi öğretmenleri Zelal SIRTLAN, Sümeyra KOVAR ve Fatma Nur ÇINAR tarafından hazırlanan etkinliklerle okulumuzda Pİ gününü kutlanmıştır.

Mrt

"Yeşilay Haftası; Yeşilay 5 Mart 1920 tarihinde kurulduğu için mart ayının ilk haftası, 1-7 Mart'ta kutlanan haftadır. Yeşilay Haftası'nda alkollü içkilerin, sigaranın, alkolün, uyuşturucuların  topluma, aileye ve bireye zararları anlatılır."

Hafta boyunca yapılan etkinliklerde Okulumuz Fen Bilimleri öğretmeni Emel ERDEN bağımlılık konusunda öğrencilerimize bir sunum gerçekleştirdi. Öğrencileriyle pano hazırladı.

Mrt

Sivil savunma, ülke savunmasının vazgeçilmez öğelerinden biri olup, yalnızca savaş zamanında değil barışta, yaşanan doğa kaynaklı afetlerde, halkın can ve mal kaybını en aza indirmek amacıyla yürütülen koruyucu ve kurtarıcı faaliyetlerin bütününü kapsıyor.

Topyekûn savunmanın en önemli unsurlarından biri olan; savaşta, afetlerde, yangınlarda ve diğer arama-kurtarma faaliyetlerinde halkın can ve mal kaybını en aza indirme amacını taşıyan sivil savunma konusuna dikkat çekmek amacıyla her yıl 28 Şubat günü ülkemizde Sivil Savunma Günü olarak kutlanıyor.

Bu kapsamda okulumuz İngilizce öğretmeni Melahat KILINÇ liderliğinde 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası Etkinlikleri kapsamında bina tahliye tatbikatı gerçekleştirdik. Pano çalışmalarımızla günün önemi öğrencilerimize aktarıldı.

Saat 13.00 itibariyle siren çalınması ve bina tahliye planının uygulanmasının ardından 3.04 dakikada tüm binayı düzenli olarak tahliye etmiş bulunmaktayız.

Şbt

Başarılı bir insanın en önemli özelliklerinden birisi de sabırlı olmasıdır. Sabır, koşulların zorlaştığı zamanlarda özgüven ve cesareti kaybetmeme duygusudur. Yaşamımız boyunca belki de her gün ihtiyaç duyacağımız bir şeydir sabır… Hatta huzurlu bir şekilde yaşamanın da en büyük anahtarlarındandır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmenimiz Nasrullah BARTU ve Değerler Kulübü üyesi öğrencilerimiz SABIR ile ilgili hazırladıkları programı öğrencilerimize sundular.

Şbt

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı II. Dönem Konu-Soru Dağılım Tabloları Yayınlanmıştır.